Diskretflirt startsida
Användarnamn
Lösenord

SKYDDA VÅRA BARN!


I vår strävan att göra barnförbjudet material svårtillgängligt för underåriga personer har vi gjort det här dokumentet för att hjälpa föräldra förstå hur de ska skydda sina barn från olämpligt/vuxet innehåll online.

Det första steget för att skydda dina barn är att installera föräldraskyddsmjukvara på din datorn. Några av de mest välkända och respekterade föräldrakontrollmjukvarorna är CyberPatrol, Net Nanny och Safety Surf.

Hur fungerar föräldrakontrollsmjukvara?


Föräldrakontrollsmjukvara fungerar genom att blockera åtkomst till specifika webbplatser och onlineinnehåll. När du köper programvaran innehåller den oftast redan en stor lista över webbplatser som är olämpliga för barn. Du kan sedan uppdatera programvaran via tillverkarens hemsida eller i vissa fall uppdaterar programvaran sig själv.

Ett annat sätt som filtrering av programvara fungerar på är att blockera webbplatser baserat på nyckelord, till exempel "vagina, penis eller sex". Filtreringsprogrammet behöver emellertid inte bara blockera åtkomst till vuxenorienterat material. Du kan konfigurera programvaran för att filtrera efter ämnen som tobak, droger och narkotikakultur, alkohol, våld och rasism. De flesta hushåll har mer än en dator eller en enhet för att surfa på Internet. Installera programvaran på alla enheter där det är möjligt att surfa på Internet. Säkra alla enheter och programvaror med ett lösenord.

Ingen garanti för exponering av olämpligt innehåll


Att installera filtreringsprogramvara garanterar inte att barn inte kommer att utsättas för något olämpligt innehåll online. Nya webbplatser dyker upp varje dag, så det är viktigt att hålla din programvara uppdaterad. Lär dig också hur din webbläsares programvara fungerar så att du kan kontrollera de webbplatser som din familj har besökt (det här är under funktionen "Historia" som visar en lista över besökta webbplatser i webbläsaren).

Att prata med dina barn om de möjliga farorna som finns på Internet och att övervaka deras webbsurfning är fortfarande de bästa sätten att skydda dem.

Prata med dina barn om följande:


  • Berätta inte någonting om dig själv eller din familj för främlingar du möter online.
  • Människor på Internet kan enkelt låtsas vara någon annan och kan faktiskt vara gärningsmän som är ute efter att missbruka barn.
  • Lär dem att de aldrig ska träffa en ny online-vän utan en vuxen närvarande.
  • Skicka aldrig bilder till främlingar online och om de får en nakenbild av någon ska de informera dig omedelbart.


För att köpa föräldrakontrollsmjukvara, besök:


www.cyberpatrol.com eller www.safetysurf.com